Wednesday, April 27, 2011

kisah aku dan kain..

Cerita bermula, pada tahun... lupe suda tahun berapa
tempat kejadian, JPN Bandar Tun Razak, kl. umur baru cecah dua belas tahun
di JPN apa boleh dibuat?? mestilah mau buat kad pengenalan... @ ic hehe...
kate dah cukup umur tak rock la pakai surat beranak lagi...

First time nk buat ic punye lah susah, macam2 prob. hehe
name tak jumpa lah, terpaksa kerani jpn tu call hosp Besar Melaka.
sebab lahir kat sana, menetap di sini. masa tengah tunggu giliran tu,
sempat jugak merayau2 area situ, ada satu kedai yang sangat menarik di mata saya. hehehe
kedai kain dan barang-barang jahitan...

Baru darjah enam sudah minat pada barang-barang camtu, minat je..
sempat jugak lah pow my mom, dulu2 kan mane ade duit sendiri..
beli kain cotton kaler hijau mude, manik2 mutiara itu jelah menjadi pilihan
beli itu pun sempat kene bebel, nak buat ape lah. bla bla bla... heheh
tapi dalam otak dah imagine dah mau buat ape, 1st buat uncang nak letak pencil.
2nd buat lah ape2, lupe dahh...buat uncang je yang ingat. dan hasilnya menjadi.
ingat lagi rupanya camane..hehe

Sekarang bila difikirkan balik.. minat menjahit atau craft tu dari kecik rupanya
dalam family takde sorang pon tau menjahit, my mom lg lah tak,
dia expert kait mengait,sulam menyulam je... tapi my ayah
sangat lah kreatif orangnya.. bagi je kayu ke ape, ade jelah benda dibuatnya.
tak caye.. jom datang rumah :)

Cita-cita time kecik mau jadi Doctor, kunun lah... dulu2 bila orang tanya
nak jadi ape, yg menjadi pilihan fofular.. Doctor Polis dan cikgu.
Polis ganas sangat, cikgu pulak... tak boleh lah, saya tidak sabar bila mengajar orang
lagi2 yg lambat tangkap. mula cepat marah. akhirnya menjadi pilihan ialah doctor.
same tu cita2 dengan sepupu kesayangan..
dan sekarang jadi ape?? kerja pon kat accounting firm, hari2 bukak cek... sampai lebam
study dulu amek pesyen design, study tu atas arahan org tua, dia nmpak minat aii kat situ kot
hihihi...  dan sekarang sangat cinta pada kain2... lagilah kalau yang kiut tu
kalau stress kat opis, balik buat barang kiut2 terus hilang stress tau.. ^_^


 dinner last year,kat gambang resort. tema hawaii.. dress ala2 hawaii lah tu
buat last min. tu lah hasilnya.
Gambar penyuntik semangat mau buat dress untuk dinner 14 May nanti...
 nantikan!!

5 comments:

Dimple said...

hehe. kakdim kecik kecik suka kasi rosak mesen jahit mak kakdim. balik balik dia pergi repair. balik balik lagi kakdim kasi rosak.

cik Umienorafizzah said...

wahhh...akhirnya, melekat juga dengan emsin jahit...
nakal ye dia macik mina :)

natrahmohdsaid said...

hehe..
bila nak jahit baju utk kita pulak? :)

natrahmohdsaid said...

hehe..
bila nak jahit baju utk kita pulak? :)

cik Umienorafizzah said...

lang....kasi sini kain, satu family..utk hari raya, cepat2... da keje kn...leh sponser dorg :)