Thursday, June 16, 2011

baju kurung hari raya

Tempahan masih dibuka untuk fren-fren yang berapa kerat di blog ini, he3
setakat ini baru sahaja menerima beberapa pasang, setelah siap beberapa pasang.
difikir-fikir kan balik boleh lah ambik lagi ni... sebelum masuk bulan tujuh
sebulan tu jahit baju orang, stop dulu handcraft. afta raya baru sambung
kalau ada orang tempah pun... >.< sekarang baru ada masa apdet belog
tengah bulan ni biasa ler busy siket, bos pulak sekarang totally berubah
macam-macam dah perangai dia. tidak macam dahulu kala. hurm -_______-

jom tengok contoh baju aii ni, tapi untuk leher dan pinggang je. dulu lecturer pernah kate
kalau nak tahu jahitan orang tu kemas atau tak, tengok bhg leher dan pinggang nyer aje.
bhg tu paling fenting tau.

bahagian leher, *konon kemas la tuh?? wekk

bahagian pinggang.
untuk kain pakai sendiri lebih selesa pinggang dijahit getah semua.
almaklum lah, perut ni kejap naik kejap turun =__=


P/s- ramai kawan-kawan kelas yang dah tak menjahit, semua kerja lari dari bidang.
alhamdulillah, ilmu yg aii belajar dulu sampai ke hari ini, bangga kejap lah pn.emy tgok(lect)
hehe... rezeki orang kan tak sama, ada dari itu...ada dari ini. maka bersyukurlah~

P-s/s- Alhamdulillah lagi, syukur ke hadrat ilahi. tak sangka dah sampai ke sini
ada kerja tetap, lagi boleh buat duit poket. dengan umur yang agak muda . =__=
amin, amin... moga-moga tiada hujungnya.
yang penting hati mau bersih, taknak lah dengki-dengki sama orang. tak baik.
itu jelah boleh dikongsikan bersama, rambut sama hitam hati orang mana boleh nampak kan.
Baru ada sorang, yang excited nk belajar menjahit, tapi takut-takut pulak, sabar jelah~
Jangan kedekot ilmu dan jangan juga malu-malu, takut-takut utk belajar.
aii sendiri pon masih lagi belajar menjahit blazer tau!dulu kat class memain, siapa suruh :p

w i t h l o v e,

Umie Norafizzah bt Abdul Wahab


4 comments:

Dimple said...

kakdim nak try tempah kurung moden kat umie satu boleh. berapa umie charge? teehee.

cik Umienorafizzah said...

boleh :) nak try ehh..hehe tapi skg mesin tidak berapa ok,jahit pun benang putus2, tapi boleh la selow2.. gaji nanti nk beli baru,skg xde duit T_T
nnti boleh la kasi kain..
berapa tu harga kakak2 adik2 jela ^^

Dimple said...

ok. nanti kakdim kasi kain. kain chiffon ada lining. charge betul betul lah. jangan segan. kalau berbaloi dengan mutu jahitan kakdim tak kisah berapa mahal pun. teehee.

cik Umienorafizzah said...

kalo ada lining mesti charge betul3...teehee
nnti eh, tggu cinta baru umie smpai.
baru lebih semangat nk jahit, lagi lah chiffon...
mesin skg, hancur nnti kain tuh..hihihihi