Thursday, August 04, 2011

Sutera mahal.

Sempena bulan dekat-dekat raya neh entriku  bertajuk begini.
Ehh... memang betul mahal tau. Harganya rm480.00 mengikut sticker harga kat kain tula.
Itu baju raya orang, baju raya sendiri simple je nanti tengok pic  okeh!

Kasihan my luvly luvly boy tis year tak dapat nak jahitkan baju melayu untuk diaorang. T_T
Tak cukup mase, semalam pun amek el, untuk memotong kain secara pukal. Sebelum berbuka
pergi hantar jahit tepi. Nanti tiap-tiap malam lepas berbuka jahit pule. 1 mlm 1pasang.
Target nk siapkan semua sebelum 20 Aug. Moga-moga mood sentiasa ada.
mood tu yang penting, kalau dia ada.. baru boleh jalan kerja. heehee

sebelum melalut panjang jom usha sutera mahal tu tadi :

hurm..hurm...

tebar kain sebelum potong.

menyembat di opis bagi menjimatkan masa.

Teehee... hijau tua. cantik kan! tunggu siap sepenuhnya aii tayang kt uols :p



Haaa. ni pic masa lepas study buat kebaya kain ..... lupe pulak name dia T_T
biasanya lepas study satu baju mesti kitorang posing. Nanti dekat cnY boleh
tunjuk cheongsam pulak. Ni gara-gara td bos tegur terus macam nk masukan kat sini.
Ade ke dia cakap macam "Boria kampung pisang ke tuhh" T_T


P/s: lagi 2 pasang kurung moden chiffon lining, 2 pasang kurung moden cotton,
      3 pasang kurung biasa yang belum dipotong.*ini baju family, lambat tak raya la dorang.

     3 pasang kebaya, 1 pasang kurung moden, 1 pasang kurung biasa dah dipotong
     belum dijahit. chaiyok3 umie!!! :D *bakal ambil el lagi minggu depan ni ^^

P/s/s : teringin steamboat dengan fruit cocktail. mane nak carik ni -__-"



4 comments:

Dimple said...

gulp* rm480. *pengsan.

cik Umienorafizzah said...

ha...tula pasal. tanjatt boboy :p

Dimple said...

tunggu di syurga lah baru pakai T_T

cik Umienorafizzah said...

same la kita...T_T
byk boleh dibeli dgn harga tu ^^