Thursday, November 17, 2011

Menolak tanpa menyakitkan.

Memang susah kepada siapa siapa yang alaminya, tolak perlawaan, ajakan , permintaan
orang, lagi lagi seorang tu yang bernama lelaki. Ape cara terbaik? tanpa menyakitkan hati
lelaki tersebut, dunia sekarang ni paham-paham je lah kan, tak puas hati sikit macam macam
boleh buat, simbah asid sana sini. Dan cam macam lagi, Nauzubillah.

Sejak dua menjak ni, ade la sorang mamat tech ni selalu menggangu, Dulu dia hanya berani
tanya pasal aku kat kakak kakak kat recep tu je,dan dia pun dah tahu aku sudah pun punyai bf.
Tapi sekarang selalu call office mengajak untuk makan tengahari same, Aku cuba untuk jangan sombong, first sekali tolak baik-baik , dengan alasan lunch dengan kenkawan opis ni, tapi sekarang dah sampai tahap kena menipu.Puasa dan bla bla bla.  dan bila dia call,

"Hello,Assalamualaikum.. cik umie ada?"

Cam sangat dah suara dia. " cik umie takde la"

padahal. macam la dia tak cam suara aku kan!

hahhahaha. Sampai tahap itu, tak tau dah nak buat camna nak mengelak, menolak tanpa menyakitkan. Kalau lah itu pun dia tak faham jugak. T.T

Bawah ni ada article dari belog orang. saya curi ya.... ^.^)v

" well, dalam dunia nie ada bermacam jenis lelaki..kita tidak dapat definisikan perasaan lelaki tersebut hanya keadaan yang seperti itu..
May be dia hanya suka berkawan,ada perasaan tapi dia sembunyikan..Untuk mengetahui sama ada
seseorang lelaki itu betul² ada perasaan,dia akan selalu cuba memahami sifat seseorang wanita yang disukainya (cinta),selalu ada bila wanita yang disukainya(cinta) itu memerlukannya.."

Semalam sempat juga share dengan si dia, dia hanya cakap " u tahu apa u perlu buat"
camtu lah lebih kurang, hee~ sayang-sayang takde haa. sebab nada dia sedikit geram.
Tapi tidur malam tadi bermimpi si dia pula ada scandal! apakahh??


P/s: mimpi hanya mainan tidur, don't think too much lor~ pasal lelaki tu, harap dia boleh
faham. fenatlah!~

No comments: