Thursday, January 05, 2012

Kenangan silam.

Petang-petang yang sayu gini, teringat pulak kenangan-kenangan masa kecil.
Rumah arwah wan dekat, selalu juga habiskan masa kat sana, Makan, Main & Tido.
Sampai malas nak balik rumah hoke!! puas mak anta adik suruh balik. "Along mak suruh balik"
sampai yang disuruh pun lekat selalunye. Haha..... Manja jugak la dulu-dulu, masuk dapur pon mak tak kasi, dia tak suka orang kacau kerja dia tau, biar dia buat sorang. Kalau dibiarkan mesti sampai bosa aku ni tak pandai masak, kemas umah, kan..kan! Nasib selalu habiskan masa kat umah arwah wan tu, sume keja pon buat. huhuhu.... Nak cerita pasal makanan kecik-kecik dulu sebenar nye. hehe jom layanzassss!


Gula-gula gincu! bukan nak makan, nak buat ala-ala gincu je...pastu jilat-jilat bibir. Best tUUUU!

Paling feberet tau Ini! sekotak bape cen je. dalam tu ada 3biji kot. paling sedap "grape" lain-lain talayan.Macam terasa anggur sebenar. hakhakhak

Hehe. belum cerita pasal coklat kecik-kecik ni dah sengih sensorang, cara makan dia ialah...Kira dulu dalam kotak tu berapa biji semuanya, Pastu makan satu persatu, selow-selow. haha, gile Sayang. ok!

Ini la yang paling best, Beli setiap kali keluar iklan ada mainan baru, hahaha.... dah beli, buka kotak, first sekali makan biskut coklat tu. adehhh.... comel sungguh perangai budak-budak kan.hihiii

*Picture semua dari google. Thanks for sharing :)

P/s: Lang... ingat tak mase kecik-kecik, mainan paling besh: TEtttttttt! syok oooooo. hihiihi =D

1 comment:

Dayz J said...

Ummi, samalah. i suka number 2 dan 3 tu. kat kedai runcit kecil je ada kan. =) sweeet old times.