Thursday, June 13, 2013

Status changed.






08 June 2013.
Alhamdulillah. Hope kasih Sayang kami hingga ke syurga, i love u b. Sangat sangat (:

Thursday, May 23, 2013

Apdet!

Assalamualaikum... Hola! *sambil tiup tiup habuk...

Last updated October 2012?  haha...

Jom lah layan gambar, tak de idea nak tulis cerita panjang panjang.. hee







Ps I love you


Monday, October 22, 2012

Noah - Tak Lagi Sama




Dan diriku bukanlah aku tanpa kamu tuk memelukku, Kau melengkapiku, kau sempurnakan aku.
Dan diriku bukanlah aku tanpa kamu menemaniku, Kau menenangkanku, kau melegakan aku.

Thursday, September 27, 2012

Jemari Luvome


Jubah Dress for Baby. Alin 


Kurung Moden. Sarl


Chiffon Lace. Zatul


Kurung Moden. Aina


Kebaya. Ena


Kurung Moden Riben. Zatul


P/s: Gambar diatas semua dari twitter & juga Instagram. Kebanyakannya tak sempat nak snap.
Terima kasih semua yang sudi menempah, lain kali hantar lagi ye :)

Thursday, August 30, 2012

Baju Raya. Rayaaaa

Boleh ke buat entri express? memandangkan blog dah bersawang sawang kann. Boleh je la...

Rasanya dah hutang banyak entri, itu nanti i claim yer.. Sekarang masa nak tayang baju raya yang sempat dijahit. Hanya sepasang ok! sepasang! hahaha. dah nama pun tailor *hikhik mesti la busy dengan baju baju orang, diri sendiri mana dan je. Tak macam raya tahun tahun lepas sampai lima pasang kauu..

Tema raya 2012- Laces.

RAYa Pertama,


Lycra + Jakel lace.


RAYa Kedua,


Lace + Satin


Lace + Cotton

Komen orang orang yang melihat " Cantik baju raya, Raya petama cantik, raya kedua pun cantik, raya ketiga lagi cantik! " sabar jela.. Ekceli, raya kedua & ketiga punya baju recycle je, mix kan dengan kain tu yang nampak cantik kot. Mix and match la kita yer kengkawan.

Minggu ni baru ada masa jahit lagi baju. untuk open house Jumaat, Sabtu & Ahad ni. Habis syawal nanti i akan apdet kesemua cerita pasal Raya okay.........

P/s: gambar gambar diatas diedit mengunakan Instagr.am, Dan dah tak pakai PB. Sudah 2 bulan i tinggalkan benda itu. Malas nak pakai, beli ribu ribu. Menyesal  mak! nyahhhhh.....


Wednesday, July 11, 2012

WW ︱eiffel tower


Thanksssss! nanti nak honeymoon kat paris! Kbai~ ◕‿-

Monday, July 09, 2012

cont︱ Peachy chiffon


Dihari bunga dipetik.

Spoil! masa packing salah bawak tiub & lupa bawak b** terpaksa lah pakai baju kurung moden kiut tu dengan PB & tiub kaler pink, nampak lawak bukan? =_='

Gambar selebihnya selepas entri ini.. btw, Congrats Muzdalifah ♥

P/s: dah booked i siap siap untuk jadi pengapit tahun depan. Auuw~

Wednesday, July 04, 2012

Peachy + green roses 3D


Peach chiffon. untuk diri sendiri in da making.... for Muza E'day this Sunday.❤。

Rabu biru

Warna baju hari hari untukmu...

ISNIN, PUTIH (Gabungan / istirehat / pertahanan) 0- 279 nanometer
SELASA, PINK / VIOLET(Kesucian rohani) 380- 489 nanometer
RABU, BIRU (Kasih sayang / tumpuan) 490- 544 nanometer
KHAMIS, KUNING / OREN (Pemikiran / tenaga) 555-729 nanometer
JUMAAT, HIJAU (Keseimbangan / iman) 545- 554 nanometer
SABTU, MERAH (Keberanian / tuah / kemewahan) 730- 780 nanometer
AHAD, HITAM (Keberanian / tuah / kemewahan) 0- 279 nanometer


Tak kira la baju ke, seluar ke, underwear ke. kalau hari isnin memang akan pakai warna putih, begitu juga hari seterusnya. Rasa macam sesuatu je kalau tak pakai ikut warna warna ni. Hari tu mesti tunggang terbalik la.. takbest la... Betul. tak tipu ni, tapi itu hari saya... anda bagaimana?

Rabu untuk biru. .








actually. ini baju raya untuk Zatul izzah. tersiap awal pulak. hehhehe

LYCRA+LACES, for maxi dress.



Thursday, June 28, 2012

Sehari Sebelum gaji.

Lunch Subway. Itupun sebab buy 1 free 1 oke. Parm/oreg roasted chic.


Lepas lunch buka Offerstation. terus jadi tak keruan! Offer, sale, warehouse sale sana sini. Sampai sehari tu ade beberapa tempat. Fuhh, Mencabar sungguh.. 
Lepas kerja semalam pergi sogo, cari buku dan cuci mata sambil memantau harga. Sebab arini warehouse sale, mane la tau kot kot sebelum sale pun harga diaorang same je kan? hee!
Ternyata, nafsu tak boleh di kawal lagi. terus naik ke tingkat 6 cari buku yang  nak dibeli. =_=' Nyaris nyaris aku nak rembat tiga helai baju, nasib teringat dalam wallet tinggal RM80 je... Kalau tak, mesti malu sekejap kat kaunter. T_T


Masa sekolah dulu buku buku camni la aku tak suke. Subjek ni selalu ponteng kelas, sebab cikgu yang mengajar tu tak best langsung! layu... Sekarangg cari balik. hehehe Manual untuk bisnes kecil kecilan Luvome. hehe


Lepas tu jalan depan sikit.... jumpa ini.... Jap! ni beli nak baca magazine ke nak barang free?! haha


Dinner. Ayam Penyet Best~ lari diet woiii, kononnya tak makan nasi memalam. tapi sebab ulam ulaman punye pasal. Hentamm!


Sup Ekor. Kenyang gile hoke~ Bangun tadi sampai sekarang badan ni berat je...*nangis

Monday, June 25, 2012

Ms. Zebra






Sekali je kot pakai dress ni. Itu pun keluar kejap jumpa opismate kat melati. Lepas dr tu tak pakai dahh.

Ada yang berminat? 

Monday, June 18, 2012

Selamat Hari Ayah


Dan 24 June ni pulak birthday ayahanda.


*Blog akan ditinggalkan sementara waktu, pada yang request tutorial tu.. Harap anda bersabar yer, ada beberapa pasang tempahan kurung riben yang hendak dijahit. Insyaallah.. nanti akan apdet disini.

Friday, June 08, 2012

Baby︱dress



3 - 6month, Cotton and Laces.

Quality gambar kurang memuaskan.

K.a.r.i A.y.a.m

Balik kerja ingat nak masak kari, nak keluarkan ayam dari esbok tu pon dah satu hal, Keras amat. Jam dah menunjukan pukul 8 lebih lebih sikit, perut dah lapar... dengan rushing lagi nak siap kan baju, dengan risaunya takut tak sempat.

Akhirnya, berlimpah lah air mata sebaldi. Punye teruk aku nangis malam tu. Sebabnya simple je pun. Kecewa Ayam Keras macam batu.
Settle masak, makan, pegi mandi. lepas tu baru lah aku tau... Patut la pun EMosi.


Ini dia, bawak bekal untuk lunch semalam, bila aku panaskan kat micro. Julie" emm, sedapnye bau"
Daus" ko makan ape? bubur lambuk? serius sedap bau!" sekali kari laaa dol.. haha

lraeP



Cincin dari makcik. Brooch dari ieyma. Gelang dari nad, tapi dah di transformkan.. pink beli juga dah di transformkan sebab labuh melampaui pergelangan lengan.. Tiram beli online.



Saje nak cerita pasal pearl ni, pearl yang bertaburan atas tiram tu sebenarnya dari rantai, oleh sebab terlalu labuh buka la separuh, lepas tu simpan dalam kotak, then mase nak hiaskan kat sini tetibe terperasan banyak pearl tu dah beranak .. Huwaaa! teruja hokey! ade yang baru tumbuh kecik. yang itu aku dah pun asingkan, nak buat eksperimen la kununn....

Nanti kita lihat hasilnyaaa, tapi bile cerita pasal pearl tu kat Mr.b, dia hidup lepas tu beranak terus dia cakap " ehh, jangan memain lahh"  terus  scary =_='

Padahal bukan ape ape pun kan?